Další zápas je tady! Orly prověří reprezentace Polska U20!

Tomáš Salamon, 23.08.2011 První prověrku mají svěřenci Petra Česlíka za sebou a nyní stojí před další zkouškou. Jejich soupeřem bude polská reprezentace do dvaceti let. Přestože polský hokej nemá ve světě téměř žádné jméno, jedná se o reprezentační výběr a jeho sílu se rozhodně nevyplatí podceňovat.

Tento článek patří k zápasu ORL - POL 4:2

Najít informace o našem čtvrtečním soupeři nebyl vůbec jednoduchý úkol. Fakt, že Polsko nepatří mezi země, které by žily hokejem, je zde hodně patrný. Heslo hokejového portálu našeho severního souseda, hokej.net, sice hlásá „O hokeju wiemy wszytsko!“, ale když člověk rozklikne rubriku patřící kategorii U20, zjistí, že se tam „wszytsko“ rozhodně nedozví.

Každopádně se nám podařilo zjistit, že hlavním trenérem juniorského výběru je pan Jarosław Morawiecki. V současné době jeho svěřenci absolvují soustředění v nedalekém Sosnowci a tento přípravný zápas by měl být jeho součástí. Polský portál rovněž uvádí jména zúčastněných hráčů, kteří by s největší pravděpodobností měli nastoupit i v Orlové, ale výčet jmen bohužel obsahuje jen klubovou příslušnost a není z něj patrné, na jakém postu, který hráč hraje.

Předpokládaná sestava je následující: Mrugała Sebastian, Gaczoł Dariusz, Gacek Łukasz, Zarotyński Damian, Kapica Daniel (MMKS Podhale), Ryszkaniec Mariusz, Nalewajka Łukasz (JKH GKS Jastrzębie), Skrabalak Mateusz, Mienkinia Filip (Ciarko KH Sanok), Lehmann Oskar, Pesta Filip (GKS Stoczniowiec Gdańsk), Kran Damian, Szaniawski Karol (UHKS Mazowsze Warszawa), Szacel Kevin (UKH Unia Oświęcim), Huzarski Piotr (MKS Sokoły), Sznotala Łukasz (MKS Cracovia), Ciura Bartosz (GKS Tychy), Pawlik Kamil (KTH KM Krynica), Kalinowski Kamil, Kalinowski Michał (MKS Sokoły Toruń), Baca Sebastian (UKS Sielec). Náhradníci: Stehlik Maciej (Sielec Sosnowiec), Krupiński Mateusz (MKS Sokoły), Stasiewicz Jakub (GKS Stoczniowiec), Kołodziej Marcin (Sielec Sosnowiec), Szymański Mateusz (HC GKS), Kukulski Daniel (SMS), Demkowicz Hubert (Ciarko KH), Nalewajka Radosław (JKH GKS), Majoch Dawid (KTH KM).

Co se týče orlovské sestavy, bude zajímavé sledovat, jaké změny v sestavě od minula nastaly. Trenér Česlík dal jasně najevo, že někdo musí z kola ven. Nechme se překvapit, kdo v minulém zápase prošel sítem a komu zůstala brána do sestavy uzavřená. Navíc by se již na ledě měla objevit jedna z hlavních opor přeborové i druholigové Karviné v minulých letech, Martin Kytka.

Je těžké předvídat, co od nově vznikajícího mužstva v tomto zápase čekat. Vítězství nad Bohumínem sice bylo přesvědčivé, ale nesmíme zapomínat, že Bohumín se nachází ve stejné budovatelské fázi, jako Orlová a není zde žádná zpětná vazba na výsledky z minulosti, které by prozradily sílu tohoto týmu. Čtvrteční zápas nám zase o kousek rozšíří obzory a nabídne nám další indicie k rozluštění toho, jaké výkony můžeme od orlovského týmu v příští sezoně čekat! Proto neváhejte a přijďte se 25. 8. od 18:00 podívat na zimní stadion!