Šlágr kola. Orlová jede do Krnova coby vedoucí tým tabulky

Petr Sobol, 14.10.2011 Pět zápasů, pět výher, patnáct bodů, první místo v tabulce, nejmenší počet inkasovaných branek. I to všechno zdobí orlovské hokejisty v úvodu sezony. Až nyní ale přijde opravdová zkouška. Orli totiž letí na led jednoho z favoritů soutěže, do silného Krnova a navíc bez svého kapitána.

Tento článek patří k zápasu KRN - ORL 7:5
Orlovský tým letos už několik otazníků odtajnil, na výbornou. Nejprve zvládl přípravu, aby poté zachytil i úvod sezony. Ta se rozjela doslova snovým tempem. Orli doma přehráli tři soupeře a vydali se na zkoušku další, čekal je první zápas na ledě soupeře.

Ani ten však nebyl překážkou, Orlová domácí Rožnov převálcovala, aby pak ve čtvrtek nasázela osm branek do sítě Bohumína. Kdo tak pochyboval o orlovské síle, dostal skvělou odpověď. Svěřenci trenéra Petra Česlíka jsou po pěti zápasech v čele, na kontě mají plný počet patnácti bodů a na kontě skvělé skóre 33:12.

Jen jeden tým v dosavadních pěti zápasech dokázal nasázet více branek. Krnov jich dal 35. A právě na led Krnova nyní Orlová míří, aby potvrdila předešlé body, ale také, aby se utkala s druhým celkem tabulky, který by se rád viděl na samotné špici.

Není pochyb o tom, že Krnov patří mezi žhavé adepty na boje o čelo tabulky, což svěřenci trenéra Jiřího Žůrka v úvodu sezony jen potvrzují. Krnov doma smetl Bohumín, poté vyzrál na Studénku a 4:3 vyhrál v Rožnově. Pak ale padl, když nestačil na půdě Kopřivnice. V posledním kole ale opět krnovští potvrdili ambice a v derby smetli na vlastním ledě Horní Benešov poměrem 10:5.

V tomto zápase se hattrickem blýskl Pavlica, dvě branky zaznamenal Hudečka. I oni tak budou pro orlovskou obranu znamenat velké nebezpečí.

Orlová míří do Krnova bez svého kapitána, Ladislav Opravil se totiž v závěru utkání s Bohumínem zranil a nějakou dobu bude ze hry. Tato ztráta bude citelná, nejedná se jen o kapitána týmu, ale také o nejproduktivnějšího Orla. Jak ale orlovské statistiky ukazují, tým je vyvážený a svého kapitána určitě dokáže zastoupit.

O tom, jak se mu to povede, hodně napoví sobotní duel, šlágr kola mezi Krnovem a Orlovou, který startuje v 17 hodin.