Orlová uvidí druhé derby s Bohumínem

Tomáš Salamon, 29.10.2011 Přesně osmačtyřiet hodin po začátku včerejšího zápasu v Novém Jičíně Orly čeká další souboj. Tentokrát na vlastním ledě vyzvou rivala ze sousedního Bohumína. Obě mužstva vznikla toto léto a nyní je čeká už třetí měření sil.

Tento článek patří k zápasu ORL - BOH 8:5

Včera Orli letěli na led Nového Jičína a let to byl úspěšný. Orlovský tým smetl domácí „bečko“ poměrem 6:2 a připsal si další tři body do tabulky.

Dnešek je ve znamení odpočinku a zítra Orly čeká další soupeř, sousední Bohumín. Obě mužstva se střetla už v přípravě a byl to tehdy první zápas obou nově vzniklých celků. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný a vypadalo to, že nás v poslední třetině čeká napínavé drama. Opak byl pravdou. Orli se rychle ujali vedení a ve zbytku průběhu přidali další tři branky, takže konečné skóre znamenalo debakl 7:4.

V Orlové jsme měli možnost shlédnout i první ligové derby, které si vyžádalo přesun díky vysoké marodce úzkého bohumínského kádru, ale ani v plném počtu hosté nebyli schopni poskládat více než dvě pětky a na domácí Orlovou nestačili. Domácí do zápasu vlétli pěti rychlými brankami a měli našlápnuto i na více než dvouciferné skóre. Postupem času však polevili a konečný stav se zastavil na 8:1.

Přestože Bohumín doplnil tým o pár mladíků z okolí, ze soupisky našeho souseda rozhodně strach nejde. Bohumínští zatím ve skromném počtu nedokázali urvat ani bod a nečeká se, že by se jim to mohlo povést v Orlové.

Na ledě uvidíme známé tváře. Asi nejvýraznější z nich je bezpochyby brankář David Kolář, který v Orlové hokejově vyrůstal a několik startů si připsal i za druholigový A tým. V útoku budou nebezpeční Jakub Heidler, Lukáš Zaoral nebo Michal Belanec, který rovněž v Orlové okusil druhou ligu.

Zkrátka a dobře, Bohumín by neměl být týmem, který ohrozí orlovskou cestu za dalším vítězstvím, ale určitě bude minimálně v úvodu zápasu nepříjemně kousat a obzvlášť v tak nevyzpytatelné soutěži, jakou je krajský přebor, se může stát vše. Jediné, co je jisté, tak že na orlovském stadionu bude panovat vynikající atmosféra a vy můžete být její součástí! Orlová se nyní hokejem baví. Skvělým prostředím žijí nejen fanoušci, ale i samotní hráči, kteří si euforii užívají rovněž. Návštěva tohoto utkání se zajisté promění ve skvělý zážitek, takže neváhejte a buďte od 17:00 u toho.