Trenér Česlík: „Vidím posun v mnoha situacích!“

Petr Sobol, 01.11.2011 Orlová - Hokejisté Orlové za sebou mají další vítězný duel. Ve druhém derby sezony přehráli Bohumín 8:5 a udrželi bodový krok s vedoucím Krnovem. Po zápase se o své dojmy podělil trenér Petr Česlík, který se rozpovídal o mladém orlovském celku. Ten se má stále co učit. Česlíka ale těší, když může pozorovat posun svého výběru v mnoha herních situacích.

Tento článek patří k zápasu ORL - BOH 8:5
Je za vámi další derby. Jaké bylo?

Krásná výhra. Ale hokej byl dnes trošku horší kvality. Navíc skvělý Kolář v brance Bohumína nedovolil proměnit spoustu našich šancí. My jsme se také přizpůsobili holeji Bohumína, což v těchto zápasech někdy bývá. Ale i takové zápasy se hrají.

Mohou i zápasy s takovým soupeřem týmu něco dát? Není to spíše jako trénink?

Určitě dát mohou, trénink to není. Pokud v takovýchto zápasech nebudou hráči proměňovat šance, může se to vrátit v zápasech těžších. My chceme, aby kluci hráli pořád naplno. To první třetinu předvedli, potom jsme do toho ale nedali tolik, co jsme měli. Náš tým je ale mladý, chce, všechno se však musí naučit, jak se hraje se slabým soupeřem, jak se hraje se silným… Hokej se hraje pořád stejně. My tak musíme přistupovat ke všem soupeřům a to je potřeba, aby se tým naučil.

Jak jste řekl, zahodili jste spousty šancí. Vytkl byste hráčům i něco jiného?

Určitě tam chyby jsou. Já bych ale vyzdvihl to, že jsme byli schopni dát osm gólů, že jsme dobře bruslili, napadali. Nechtěl bych klukům vyčítat, že se jim něco nepovedlo.

Hráči Bohumína někdy nestíhali, některé situace řešili fauly. Nebál jste se nějakého zranění, jako v prvním zápase v případě Opravila?

My jsme taky hráli tvrdě, měli jsme tam dobré zákroky. Bylo to férové, nic zákeřného tam nebylo, to je hokej a s tím se musí kluci vyrovnat.

Síly jste změřili už s každým. Jen dvakrát jste odešli poraženi. Jak tedy vidíte sílu týmu?

Prohráli jsme v Krnově. Nějakým jednotlivcům zápas nevyšel, byly tam chyby, ani gólman neměl svůj den, i tak jsme ale během zápasu byli lepším celkem. V Kopřivnici nás opět vychytal gólman, Unzeitig tam dal závoru, držel to a my jsme se přes něj nemohli prosadit. Ale co se týká herního projevu, pohybu, bruslení, tak si myslím, že jsme v zápasech byli lepší. U našeho týmu vidím posun v mnoha situacích. Začíná hrát do brány, začíná střílet a doufám, že to potvrdíme v dalším zápase.

Ten vás čeká na ledě Studénky…

Bude to těžký soupeř. Věřím, že do zápasu dáme opět maximální nasazení a porveme se o to.