Jakub Hanzl preferuje úspech týmu před osobní statistikou

Tomáš Salamon, 09.11.2011 Jakub Hanzl je orlovský odchovanec. Před krátkým časem se pokoušel proniknout do druholigového orlovského týmu a měl výborně našlápnuto. Na ledě hýřil pohybem a často přidal i nějaký ten gól. Trenérům to však stále bylo málo a Jakub nakonec hrál krajský přebor v Karviná. Nyní máme to štěstí, že na hokej nezanevřel a opět hájí naše barvy. Ve Stýdénce se blýsknul jedním gólem a na jeden přihrál.

Tento článek patří k zápasu STU - ORL 4:3

Byl to nesmírně vyrovnaný zápas. Jak byste popsal hru obou týmů?

Hra obou týmů byla velice vyrovnaná. A bylo jasné, že bude rozhodovat jeden gól. Bohužel pro nás, ačkoli si myslím, že jsme byli lepším týmem, tak nás srážela hra v oslabení a neproměněné šance. Soupeři se přiklonilo štěstí na jeho stranu a v poslední minutě zápas rozhodl individuální akcí.

Krátce po začátku jste vedli díky vašemu gólu, jak byste tu branku popsal?

Michal Zakuťanský mě hezky našel mezi kruhy a chtěl jsem to vystřelit z první, ale bek mi to zablokoval. K mému štěstí přímo na hůl, tak sem to zkusil vystřelit po zemi, protože jsem si všiml, že před gólmanem je trochu rušno. Naštěstí to prošlo gólmanovi pod betonem.

Ptát se, kde se utkání lámalo by byl nesmysl. Rozhodla určitě až Čáňova branka před koncem, ale kde udělala Orlová chybu, že tento gól přišel?

My jsme měli utkáni rozhodnout daleko dříve, ale bohužel se to nepovedlo a k naší smůle přišla poslední minuta a individuální akce Čáně, který oklamal obránce a vyjel si až před bránu.

Věřili jste, že ještě v posledních vteřinách vyrovnáte?

Hokej se hraje šedesát minut a věřili jsme až do konce, že bychom to mohli alespoň vyrovnat.

Myslíte, že na prohrách, které jste v posledním měsíci obdrželi, má velký vliv absence kapitána Opravila?

Tak Láďa je důležitá součást týmu, ale hokej je týmová hra a je nás v tymu dvacet lidí, takže si myslím, že jsme schopni to jako tým urvat i bez Láďi.

V poslední době se Vám celkem daří se bodově i střelecky prosazovat. Co pro úspěch děláte a jaké máte ze své formy pocity?

Jsem rád, že mi to tam padá, ale důležitý je výsledek týmu a nemělo by se tak hledět na osobní statistiky. Důvod, proč se mi daří je asi ten, že mám v lajně dobré spoluhráče a snažím se hodně tlačit do zakončení.

Nyní vás čeká domácí utkání s Rožnovem. Už jste u nich hráli, takže trošku víte, co od nich čekat. Na co si budete muset dát pozor?

Oni hrají strašně nepříjemný fyzický hokej. Důležité bude dávat puky rychle od hole a bruslit. A hlavně zůstat mimo trestnou lavici.

Měl byste na závěr nějaký vzkaz pro fanoušky?

Aby chodili v hojném počtu a podporovali nás tak skvěle jako doteď, i když se nebude dařit. My hráči si tuto podporu hrozně užíváme. Hrát před takovou kulisou je skvělé.