Michal Novák: „Z chyb se ponaučíme!“

Petr Sobol, 23.11.2011 Orlová - Od nedělního souboje s Horním Benešovem sice už pár dní uplynulo, nepovedený zápas se ale stále po Orlové probírá. Pravdou je, že tento duel nevyšel Orlům jako celku. I takové zápasy se dějí. A jeden z klíčových obránců týmu – Michal Novák – věří, že se Orlová z nedělních chyb ponaučí a klopýtnutí napraví už v nedělním souboji s Kopřivnicí.

Tento článek patří k zápasu ORL - BEN 4:6
Už je pár dnů po zápase. Přesto, co ve vás, jako v týmu zanechal?

Doufám, že jenom dobré věci. I když jsme prohráli, tak jsme se snad ponaučili z některých chyb, které jsme v zápase udělali, a už se nebudou opakovat.

Už jste se přes nepovedený výkon přenesli?

Bohužel to je sport. Některé zápasy se zadaří a další můžou být úplně jinak. Doufám, že tento nepovedený výkon budeme moci napravit při nedělním utkání proti Kopřivnici a hlavně diváky naší hrou potěšíme.

Co po zápase probíhalo v šatně?

Určitě bylo znát zklamání celého týmu. Ale dali jsme si pivečko, páreček, řekli jsme si k tomu pár vět a půjdeme do dalšího zápasu se 110-ti procentním nasazením!

Zápas vám nevyšel, celému týmu, souhlasíte?

Hokej je kolektivní hra. Když se jednou nedaří, tak se nedaří celému týmu. Táhneme za jeden provaz. Samozřejmě nikdo z nás nechtěl prohrát nebo podat špatný výkon, ale jak říkám, takové zápasy se stávají a my musíme jít dál. Přece jenom to nejdůležitější na nás čeká a to je play-off. A tam se rozhodne o celé sezoně.

I takové zápasy se dějí. Přesto, v čem měl Horní Benešov navrch?

Horní Benešov hrál úplně jinak, než u nich doma. Kdo byl na obou dvou utkáních, tak to musí uznat sám. Přijeli tu starší a zkušenější borci. Navíc hráli jednoduchou taktiku, jedna přihrávka, nastřelení do útočného pásma a napadali. To se jim dařilo, a proto zaslouženě vyhráli. Na to se ale nechci vymlouvat, protože i takové týmy musíme porážet.

Do zápasu jste vstoupili lépe. Co se pak stalo?

Dostali jsme rychle góly v 11., 12., 14., a 17. minutě, což jsme opravdu nečekali. Po takových rychlých gólech se těžko dostává zpět do zápasu.

Věřili jste ještě i v závěru, že zápas dokážete otočit?

Opravka (Ladislav Opravil) dal ještě v 56. minutě góla. Nepomysleli jsme na to, že bychom mohli prohrát. Hokej se hraje až do poslední sekundy a i tu jsme chtěli využít…

Máte týdenní pauzu. V neděli vás doma čeká Kopřivnice. S čím do zápasu půjdete?

Na Kopřivnici už se připravujeme. Půjdeme na ně s nejdůležitějším cílem, tedy vyhrát.

Máte nějaký vzkaz i pro fanoušky?

Můžu jim jenom poděkovat za přízeň a za to, že jsou nejlepší publikum nejenom v krajské lize. Děkuji za dobrou atmosféru na stadionech a za věrnost k týmu. A máte velkou zásluhu na tom, že vyhráváme. Jste šestým hráčem na ledě.