Zasadíme Bobrům další úder?

Petr Sobol, 10.09.2010 Zápasy orlovských hokejistů proti soupeři z Valašského Meziříčí byly vždy zárukou hezkého hokeje plného střetů, branek a napínavých situací. Už ve druhém kole druhé hokejové ligy na sebe tyto týmy narazí znovu, oba jsou však ve zcela jiném rozpoložení.

Tento článek patří k zápasu VAL - ORL 4:6

Zatímco Olejáři vlétli na nováčka z Uherského Hradiště ve velkém stylu, ihned ukázali, kdo je na ledě pánem a jasně celé klání ovládli, Bobři z Valašského Meziříčí doslova vyhořeli. Za vše mluví výsledky, když HC PLUS OIL Orlová zdolala svého soupeře 6:1, zatímco hráči Valmezu si přivezli z ledu ambiciózního Přerova vysoký příděl 11:2.

Oba týmy tak v sobotní podvečer nastoupí do zápasu se zcela jinými pocity. Domácí Valaši mají co napravovat, v hlavách však určitě budou mít nepříjemný vstup do soutěže. Tým trenéra Romana Sedláka začíná novou éru, v kabině už se neobjevuje dlouholetá osobnost týmu Šebesta. Není to však jediná opora, která Bobry opustila. Odešel také Sochorek.

Místo nich však přišlo hned několik posil. Kromě Balgy, Kostělňáka, 110 kilogramů vážícího beka Fojtíka, či Lukáše Baculy přišel do kádru Valašského Meziříčí také Ondřej Martiník, jeden ze dvou čestných střelců v Přerově. O druhou branku se postaral Bokroš. Na úvodní duel nebude v dobrém vzpomínat také jindy jistota mezi tyčemi Krumpoch, který byl ze své klece vyhnán už ve dvanácté minutě. To už na přerovské světelné tabuli svítilo skóre 4:0. Náhradní gólman Vlachýnský si však nevedl lépe a za svá záda pustil dokonce o tři puky více.

V orlovské kabině panuje pohoda a Olejáři vědí, že nemají co ztratit. Ba naopak, hokejistům Valašského Meziříčí mají co vracet. Loni se svým soupeřem vypadli v semifinále, aby Bobři následně neúspěšně bojovali v baráži o první ligu. Po povedeném výkonu a pěkné hře panuje v orlovské kabině pohoda a všichni věříme, že se to projeví také v sobotním utkání.

To je na programu od sedmnácti hodin a sledovat jej můžete pomocí onlajnů. Věříme, že se orlovští hokejisté postarají o to, aby Bobři opouštěli led se sklopenými hlavami i podruhé, zatímco na kontě Olejářů v kolonce body svítila šestka.