Michal Zákuťanský: „O první místo se popereme“

Petr Sobol, 24.01.2012 Orlová - Svým výkonem patřil Michal Zákuťanský mezi hlavní strůjce vítězného utkání na ledě Studénky. Dva důležité góly dal, na další tři přihrál. Prožil velmi vydařený zápas. Hráčům říkal, že formu ladí na play-off a to se zatím potvrzuje. V posledních zápasech sbírá body pravidelně. Orli si výhrou navíc hodně vylepšili vyhlídky minimálně na druhé místo. Na první Krnov ztrácí tři body. A jak šikovný útočník slibuje, o čelo tabulky se ještě Orlová popere.

Tento článek patří k zápasu STU - ORL 4:8
Ze Studénky si vezete hodně důležité body. Zvedly vám po nevydařeném souboji s Bohumínem sebevědomí?

Každé vítězství je důležité. Jsme rádi, že se naše hra oproti zápasu s Bohumínem zlepšila. Dá se tedy říct, že se naše sebevědomí po vítězství vrátilo na tu správnou míru.

Pokud vše půjde podle předpokladů, po základní části už nebudete hůře než druzí. Byl tento zápas o to důležitější?

Určitě jsme rádi, že jsme zápas zvládli a Studénce jsme odskočili o další body. Bylo to důležité vítězství.

Jak moc těžké bylo na ledě Studénky uspět?

Nebylo to vůbec jednoduché, mají tam šikovné hráče. I když jim chybělo pár opor, tak měli kvalitní kádr. Nebyla to procházka růžovou zahradou.

Nezačali jste zrovna dobře, brzy to bylo 2:0 pro domácí. Co se pak změnilo, že jste zápas otočili?

Nevím, čím to mohlo být, as naší nekoncentrovaností. Potom jsme si všichni uvědomili, že takhle hrát nejde, a začali jsme do toho "šlapat".

Klíčová byla druhá třetina, kterou jste vyhráli 5:0. Co jste si předtím řekli v šatně?

V šatně jsme nějak nepanikařili, věděli jsme, že když budeme hrát svou hru, tak časem Studénku musíme přehrát. Spíše jsme se vyhecovali a povzbudili. A to projevilo i na skóre. Sem tam padl nějaký vtípek od našich skvělých kustodů a šlo se na to.

Co se stalo, že jste domácí ve druhé části tolik přejeli?

Zlepšili jsme pohyb a začali hrát svou hru. Máme natrénováno, tak je potřeba to v zápasech ukázat a nedat soupeři nic zadarmo. Možná si hráči Studénky mysleli, že nám dají 10 gólů a trochu polevili, čímž nám umožnili skóre otočit.

Vám osobně zápas hodně vyšel. Bilance 2+3 mluví za vše. Byl to vás nejlepší zápas v letošní sezoně?

Byl to dobrý výkon celé pětky! Určitě jsem rád, že se zadařilo, v tomto zápase jsem měl skoro více bodů, než za celou sezonu. Bodově to pro mě byl určitě nejpovedenější zápas.

V posledních zápasech sbíráte body pravidelně. Jste tedy se sebou spokojený? Co se na vašich výkonech změnilo?

Myslím, že se nic nezměnilo. Já jsem klukům v šatně říkal, že se forma ladí až na play-off, tak doufám, že to nějak nepřeladím. Sám sebe nemůžu hodnotit, když nějaký bod pomůže k úspěchu týmu, tak jsem za to rád.

Po duelu s Bohumínem bylo hodně lidí zklamaných. Teď jste naopak ukázali velkou sílu a bojovnost. Vnímáte to tak?

K zápasu s Bohumínem už bych se nerad vracel. Myslím si, že je lepší, když se zápas nepovede v základní části, než potom v play-off. Divákům se můžeme jenom omluvit, že se na to museli dívat. Nálada se určitě zlepšila, ale nějak extra to nevnímám. Akorát to pivo po vítězném zápase má lepší chuť.

Teď vás čeká Rožnov, o víkendu Krnov. Věříte ještě, že vybojujete první místo v tabulce?

Do každého zápasu jdeme naplno a chceme vyhrát. Na tyto zápasy se připravíme a věříme, že vyhrajeme. Určitě se o to první místo popereme, byla by to pro nás odměna vyhrát základní část. Ale důležité je play-off, tam se ukáže, jak jsme na tom.