Do Orlové přijede Rožnov pod Radoštěm

Tomáš Salamon, 25.01.2012 Po povedeném vystoupení ve Studénce zde máme další zápas. Orlová v sobotu odčinila nepodařený výkon v derby s Bohumínem a partu okol Pavla Šebesty smetla v poměru 8:4. Nyní bude chtít v dobrém výkonu pokračovat a vyhrát další utkání. Ve čtvrtek přijede na náš stadion Rožnov a orlovští mladíci udělají vše proto, aby udrželi kontakt se špicí.

Tento článek patří k zápasu ORL - ROZ 11:4

Právě Rožnov se v této sezoně stal prvním týmem, se kterým se Orlová utkala mimo své vlastní kluziště a nyní se stává předposledním, se kterým se Orli v základní části utkají na ledě svém. Tehdy byla před zápasem posílena o vítězství nad Studénkou a nejinak tomu je nyní.

V prvním vzájemném utkání na ledě Rožnova se naši hráči předvedli ve velmi dobrém světle. Po první třetině vedli brankou Opravila a ve druhé přidali své trefy Fábry a Hublík. Ve třetí třetině nastala divoká přestřelka, kterou Orli vyhráli v poměru 3:4 a konečné skóre se zastavilo na výsledku 3:7 pro Orlovou.

Na další měření sil došlo v půlce listopadu v orlím hnízdě, kde se poprvé po zranění před domácími fanoušky ukázal Ladislav Opravil a gólem po krásné sólové akci opět navázal na své předchozí dobré výkony. Celkový dojem ze zápasu, pak byl rozporuplný. Orli sice vyhráli 4:2, ale utkání to bylo velmi upracované a nedá se říct, že by svého soka vyloženě přehráli.

Poslední vzájemné utkání se konalo těsně před Vánoci, ale tehdy Orli svým fanouškům příliš pěkný dárek nenadělili. V těsném boji se nakonec ujala jen souhra obránců Mintěla s Krausem, kdy skóroval druhý jmenovaný, a Orlová Rožnovu podlehla 2:1. Nyní se tedy bude bojovat o vzájemnou bilanci, která buď může hovořit kladně pro Orly nebo být vyrovnaná. Pro Orlovou by před zápasem v Krnově, kdy se dost možná bude rozhodovat k první příčce po základní části, byl rozhodně lepší první případ.

Rožnov se usadil na páté tabulkové příčce. Patří mu 36 bodů, přičemž na čtvrtý Horní Benešov ztrácí dva body a stejný rozdíl jej dělí i od šesté Kopřivnice. Skóre našeho soupeře je mírně kladné. Rožnovští dostali 101 gólů, což je méně, než u některých týmů nad ním. Jenže gólů v poměru s těmito týmy příliš nedává a letos jich zaznamenal 110.

V předposledních třech kolech šel Rožnov z extrému do extrému. Nejprve nadělil jedenáct gólů Kopřivnici, aby dva dny na to dostal desítku od Krnova. Ta na něm zanechala následky a Rožnov v posledním kole nestačil na Horní Benešov. Uvidíme, jak si s ním poradí Orlová.

Poslední vzájemný zápas

19., sobota 17.12.2011
HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Orlová  2:1 (1:0,1:1,0:0)
Branky a nahrávky: Krause (Mintěl). Průběh utkání: 2:0, 2:1.
HC Rožnov pod Radhoštěm:
HC Orlová: Volf - Mintěl, Krause, Novák M., Csobok, Matušínský, Burgel - Opravil, Szajter, Grepl, Malík, Novák J., Zákuťanský, Fábry, Hublík, Wróbel, Pavlát.

Řečeno po zápase:
Tomáš Wróbel, útočník Orlové: Zarážející byl počet vyloučených na naší straně. Nikdy jsem si nějak na rozhodčí nestěžoval, ale zápas v Rožnově absolutně nezvládli a hodně ho tím pádem ovlivnili. Pokud jsme hráli v pěti, tak jsme soupeře jasně přehrávali a nepouštěli je do mnoha šancí. A když už něco bylo, tak nás podržel Volfič, který chytá opravdu výborně a my se na něj můžeme spolehnout. Na kdyby se sice nehraje, ale troufám si říct, že kdyby rozhodčí tolik nevylučoval, tak zápas určitě vyhrajeme.