Pro zisk dalších bodů musíme zničit Drtiče

Petr Sobol, 13.09.2010 Lepší start do sezony si snad Olejáři nemohli ani přát. Po dvou zápasech mají na kontě šest bodů, daří se všem lajnám a trenér Flašar je určitě spokojený. "Pohoda v týmu je dobrá," chválí si kouč. Všichni však dobře vědí, že jsou na začátku dlouhé cesty a dalším krokem k jejímu úspěšnému zdolání budou Drtiči z Hodonína. Středeční souboj dvou vysoce ambiciózních celků nabídne v PLUS OIL Areně určitě skvělou hokejovou podívanou.

Tento článek patří k zápasu ORL - HOD 8:5

Všichni ještě určitě máme dobře v paměti loňské oslavy orlovského hokeje. Při příležitosti osmdesáti let od vzniku místního klubu na orlovský stadion dorazila řada známých osobností, sehrál se vzpomínkový zápas starých gard s Vítkovicemi, překonal rekord v samostatných nájezdech. Mělo už být jen třešničkou na dortu, aby hokejisté v retro dresech přehráli Hodonín. Ten však byl nad síly domácího celku, který přehrál, aby se následně dostal až do finále druhé ligy.

V něm však hodonínští Drtiči nestačili na Bobry z Valašského Meziříčí, vysoké ambice tedy nakonec nesplnili a v kabině se čekalo zemětřesení. A stalo se. Přes léto opustili hodonínskou kabinu opory Klimeš, Haring, Hollý, či Vrba. Vedení Drtičů ale nezahálelo a přivedlo řadu posil. Hned čtyři dorazili na jižní Moravu ze Slovenska. Ze Skalice přišli Rajčák s Beňou a Penákem, ze Senice Rehuš.

Už první zápas s Přerovem ale ukázal, že tým Hodonínu není jen o pár jménech. Drtiči přejeli Zubry 6:2, přičemž do statistik se zapsalo hned šest střelců. Před zraky 1200 diváků tak Hodonín, stejně jako Orlová, vstoupil do sezony pravou nohou. Možná i proto, že svěřenci trenéra Buřiče měli to štěstí, aby si v přípravě zahráli s Jágr Teamem. Tento zápas prohráli 5:7, ostatní přípravné výsledky byly poměrně kolísavé. V prvním kole měli Drtiči volno a tak na orlovský stadion míří teprve k druhému letošnímu duelu. "Všichni víme, že nás čeká těžký soupeř. y se však, stejně jako na jakéholovi jiného soupeře, dobře připravíme," neponechá nic náhodě orlovský kouč Flašar.

V kabině Olejářů však panuje velká pohoda. Týmu se daří, všechny lajny šlapou, jak mají. Orlové se také daří střelecky, ve dvou zápasech dokázali modrobílí hokejisté vstřelit dvanáct branek. Ve Valašském Meziříčí, kde naši borci vybojovali důležitou výhru 6:4, se dokonce hattrickem blýskl Marek Ivan. Nejen na jeho výkon jsme už všichni zase zvědaví. Orlová má Drtičům rozhodně co vracet a ve středu od osmnácti hodin k tomu má ideální příležitost.

Přilijí si Olejáři další plný bodový zisk?

Vsaďte si na zápas Orlová - Hodonín u bwin.com. Vítězství domácích má kurz 2.2, remíza 4 a výhra hostí 2.35.