Marek Ivan: Góly jsou jen třešnička

Tomáš Salamon, Petr Sobol, 17.09.2010 Orlová - Nejlepší střelec Olejářů v úvodních třech zápasech? No přece Marek Ivan. Když před sezonou přicházel, čekaly se od něj velké věci, ale zkušený útočník předpoklady splinl ještě daleko nad očekávání. Jak však sám říká, góly pro něj nejsou tolik důležité, jako úspěch a pohoda celého týmu.

Tento článek patří k zápasu ORL - HOD 8:5

Máte za sebou velmi dobrý vstup do sezony, po třech kolech devět bodů. Navíc vám se hodně daří střelecky. Jste zatím se vším spokojený?

Jsem rád, že jsme jak tým, tak i já chytli začátek. Já už jsem starší hráč, bodů jsem nasbíral dost, takže to není moje priorita, ale příjemná třešnička. Mě nezáleží na tom, jestli dá gól Petr nebo Pavel, hlavní je mančaft. To je hlavní, to by měla vědět celá kabina, hlavně mladší hráči. Pokud je toto splněno, zavládne pohoda u fanoušků, u vedení, v kabině. Zatím jsem tady se vším spokojený.

A co nový tým, jak se vám líbí? Jakou máte v kabině atmosféru?

Parta je vynikající, jsou zde super kluci. Jen se podívejte, jak hrají mladí. Kromě Uherského Hradiště jsme měli na úvod těžké soupeře, to je pro nás velká zkouška a zatím ji zvládáme na výbornou.

V jednom z rozhovorů jste uvedl, že jste velkým kamarádem Filipa Štefanky. Hrál nějakou roli ve vašem příchodu do Orlové?

Se Štefim jsme velcí kamarádi. Známe se x let a hrajeme spolu už nějaký ten pátek. Určitě to byl jeden z důvodů. A také, od čtrnácti let, kdy jsem přišel do Vítkovic, jsem velký kamarád s Alešem Flašarem, znám se dobře i s Víťou Vítečkem. To byly tři nejdůležitější faktory.

Před sezonou jste oba se Štefankou odjeli domlouvat kontrakt do Polska, ale nakonec jste se nedohodli. V čem byl hlavní problém?

Ale ano, oba jsme s Filipem smlouvy podepsali. Ale hned první měsíc nám nedali ani Zlotušku. Jak už jsem jinde řekl, hokej je živobytí jako každé jiné. A pokud zedník nebo tesař nedostanou zaplaceno za práci, tak jak uživí rodinu?! A já také rodinu potřebuju uživit. V Orlové to, věřím, bude fungovat. A navíc už jsem nechtěl nikam do ciziny, chtěl jsem zůstat doma.

A jak vůbec vidíte šance v Orlové s příchodem nového sponzora?

Kdybych si myslel, že to nebude dobré, tak bych sem nešel. Dostal jsem se do top týmu ligy, všichni budeme dělat vše pro to, abychom se dostali mezi nejlepší čtyřku a aby vše fungovaly. Chceme, ať jsou sponzoři, lidi, kabina, prostě všichni spokojeni.