Prodlouží Orli v Krnově vítěznou šňůru?

Tomáš Salamon, 19.10.2012 Týden se s týdnem sešel a drama s Horním Benešovem je již minulostí. Orli měli týden na odpočinek a nyní je čeká další výzva. Loni velice silný Krnov, který v této sezóně hledá formu z loňského ročníku.

Tento článek patří k zápasu KRN - ORL 4:5 sn

Všichni máme loňské vzájemné duely zajisté v paměti. V základní části Krnov patřil mezi jedny z hlavních spolufavoritů na titul a Orlům dělal nemalé problémy. Po základní části byl majitelem stejného počtu bodů, jako Orli, ale horší skóre jej odsunulo na druhou příčku. Očekávalo se, že se oba celky střetnou ve finále play-off, nicméně Krnov ve vyřazovacích bojích nečekaně vyhořel jiý v prvním kole s béčkem Nového Jičína.

Pro letošní ročník tým převzal zkušený kouč Michal Piskoř, který loni šéfoval druholigové opavské lavičce, ale tým se pod jeho velením zatím hledá. V prvním kole podlehl letos ambicióznímu Bohumínu 7:3, aby si následně spravil chuť na Novém Jičínu „B“, který porazil 5:3. To, co se stalo minulou sobotu, však nikdo nečekal. O tom, že je Kopřivnice v ráži, nikdo po prvních dvou kolech nepochyboval, ale debakl 9:0, který Krnovu uštědřila, byl šokující.

Přitom kádr až takovou obměnou neprošel. V brance se stále střídají Šlupina s Mužíkem. Kanadské body budou stejně jako v minulé sezóně zařizovat bratři Tomáš a Pavel Michálkové a trenér Piskoř se může spolehnout i na Kostovského, Tošenovjana nebo Weisse.

Orlová se bude chtít po ztrátě bodu s Horním Benešovem vytáhnout a zajisté si do Krnova pojede vybojovat kompletní bodový příděl. Podpořit ji v tom jede plný autobus fanoušků, a pokud spolupráce hlediště a orlovské střídačky bude fungovat správně, věřím, že společně vítězství vybojují.

Poslední vzájemný zápas:

27., sobota 28.1.2012
HK Krnov - HC Orlová  0:5  (0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Grepl (Szajter, Opravil), 20. Zákuťanský (Szajter, Opravil), 26. Mintěl (Szajter), 47. Zákuťanský (Szajter, Opravil), 57. Grepl (Vaštík).
HK Krnov: Šlupina (Mužík) – T.Michálek, Matušinský, Dohnal, Marienka, Němec, Vavrečka, Tvardek – Kostovský, P.Michálek, Pavlica, Holeš, Weiss, Miškov, Tošenovjan, Hudečka, Tichý, Kubík, Filip.
HC Orlová: Volf (Ferčák) – Niedoba, Szajter, Hublík, Fábry, Matušinský, J.Novák, Opravil, Zakuťanský, Vaštík, Bürgel, Grepl, Kytka, Branný, M.Novák, Krause, Hanzl, Mintěl.

Ohlasy na zápas:

Ladislav Opravil, bývalý kapitán Orlové: Výsledek 0:5 určitě nikdo nečekal. Do Krnova jsme jeli vyhrát, ale že to uhrajeme tak jednoznačně, to by neřekl nikdo. Vyzdvihl bych hlavně výkon obrany, která ani jednou nezaváhala a nedovolila soupeři žádné přečíslení. A za tu nulu můžeme děkovat Volfičovi, který se asi chtěl ukázat pře Houlem (Michal Holeš), který byl v publiku.

Vzájemné zápasy v loňské sezóně

Krnov – Orlová 7:5
Orlová – Krnov 4:1
Orlová – Krnov 2:3sn
Krnov – Orlová 0:5