„Musíme jít svědomitě dál za svým cílem,“ ví dobře Jakub Szajter

Petr Sobol, 28.11.2012 V loňské sezoně patřil mezi hlavní bodové tahouny orlovského týmu. Letos se JAKUB SZAJTER rozjížděl o něco pomaleji, v posledních kolech už ale zase začal body sbírat pravidelně. Sám ví, že to na začátku nebylo ideální, teď už ale cítí, že se dostává do loňské formy. Možná i díky tomu připravil rozhodující gól v Kopřivnici, kde to byl boj až do poslední vteřiny. Orli tak zůstávají v polovině základní části neporaženi. A mladý útočník je i proto spokojený. „Letos zatím není důvod být nespokojený, jelikož si jdeme jasně za svým cílem,“ říká jasně.

Tento článek patří k zápasu KOP - ORL 2:3
Je za vámi polovina základní části, ligu vedete o 10 bodů. To asi panuje spokojenost, že?

Spokojenost určitě je, ale nesmíme usnout na vavřínech. Je před námi ještě celá polovina základní části a musíme si jít svědomitě dál za svým cílem.

O víkendu jste hráli o první místo v Kopřivnici. Ten zápas byl hodně dramatický a rozhodl se až v závěru. Byl to nejtěžší zápas, co jste letos odehráli?

Řekl bych, že ano. Kopřivnice má zkušený tým, doplněný šikovnými, mladými kluky. Věděli jsme, že to bude dramatické a vyhecované utkaní a jsme určitě rádi, že jsme ho nakonec i s trochou štěstí zvládli.

Vy jste přihrál na tu rozhodující branku. Jak ta situace proběhla?

Situace se zrodila, tak že byl v naší přesilové hře nahozený kotouč, já jsem napadal a se Studnou jsme ho vybojovali. Poslal sem ho Štefimu na modrou, ten se neukvapil a příhru mi vrátil. Chtěl jsem už střílet, ale viděl jsem, jak si sjíždí do volného prostoru napříč pásmem, tak jsem mu to poslal a Štefi výborně zavěsil.

Kopřivnice v závěru měla ještě velký tlak. Báli jste se o výsledek?

Říkali jsme si, že hlavně nesmíme zpanikařit a hrát do konce utkání dobře v defenzivě. To se moc nepodařilo a málem nás to stálo draho.

Myslíte, že právě Kopřivnice je týmem, který vás může nejvíce potrápit? Kdo dál, Uničov, Benešov, Bohumín, Karviná?

Všechny týmy jsou nepříjemné. Hlavně na jejich kluzištích. Pokud budeme plnit, co máme a hrát nátlakový hokej s dobrou obranou, nemusíme se bát o výsledek s žádným soupeřem.

Krajský přebor se oproti loňské sezoně změnil. Myslíte, že jeho úroveň je vyšší?

Možná se budu po někom opakovat, ale krajský přebor jde každým rokem hodně nahoru. Týmy jsou sestaveny hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží, doplněnými mladými dravými hráči. Ano, myslím si, že krajský přebor jde každým rokem úrovní nahoru.

Vy jste loni patřil mezi nejproduktivnější hráče týmu. Letos jste na začátku sbíral body pomaleji. Několikrát jste měl i smůlu. Cítil jste, že to nebylo úplně ono?

Ano, je tomu tak. Na začátku sezony se mi příliš nedařilo, ale snažím se dělat všechno naplno a cítím, že už je to lepší. Dostávám se pomalu do mojí formy z minulé sezony.

V posledních zápasech už zase bodujete. Jste spokojený?

Do spokojenosti mám daleko. (usměje se) Kdybych byl se svými výkony spokojený, byl bych sám proti sobě. Vždy to může být lepší a vždy se najdou nedostatky, ale to nechám na trenérovi. U mě byl týmový výkon vždy přednější a na prvním místě. Letos zatím není důvod být nespokojený, jelikož si jdeme jasně za svým cílem.

Orlovská sestava je hodně nabitá. Cítíte, že jste letos hodně silní?

Ano, vnitřní síla v týmu určitě je. Otázkou je, jestli si ji dokážeme udržet. A já pevné věřím, že ano.

Po 10 kolech jste neporaženi. Myslíte, že to udržíte i po konci základní části?

Jak už jsem řekl, pokud půjdeme zápas od zápasu a podpoří nás doposud skvělí fanoušci, kterým bych chtěl tímto moc poděkovat za jejich podporu i při venkovních zápasech, nevidím důvod, proč bychom to nemohli dokázat.