„Derby bude ještě vyhrocenější a vyhecovanější,“ myslí si Jan Novák

Petr Sobol, 11.12.2012 Neděle se blíží. A s tím ožívá celá hokejová Orlová. Nejen, že se Orli po delší době opět představí doma, čeká je ale soupeř, na kterého už se všichni dlouho těšíme. Na náš led totiž přijíždí hokejisté SK Karviná. Oba soupeři se letos potkali v rámci druhého kola. Orlová tento vyhrocený zápas zvládla a i nyní myslí jedině na vítězství. „Nebude to ale lehké,“ varuje Jan Novák, který se v neděli na ledě Rožnova prosadil dvěma brankami a řekl si tak o více místa na ledě.

Tento článek patří k zápasu RZA - ORL 4:11
V posledních zápasech ničíte soupeře za soupeřem. Jaké to vůbec je, jít do zápasu s pocitem, že jste pokaždé favorité?

Jsme rádi, že jsme doposud ještě neprohráli, ale jít do zápasu jako jasní favorité, to si nesmíme připouštět. Vůbec na to nemyslíme, respekt máme z každého soupeře.

Rozběhla se už druhá polovina základní části. Stále jste bez porážky, myslíte, že to vydrží až do konce?

Byli bychom rádi, aby to tak zůstalo, ale konec je ještě daleko a pořád na sobě musíme pracovat a zlepšovat se, abychom neprohráli a došli co nejdál. Teď vás čeká derby s Karvinou. To první bylo hodně vyhecované, dá se to stejné čekat i nyní? Řekl bych, že to bude ještě vyhecovanější a více vyhrocené utkání. Je docela možné, že to může být taky letos poslední derby s Karvinou a tak se máme na co těšit. Nebude to lehké.

Na co si musíte dát největší pozor?

Karviná posílila dobrými hráči, a i když to není u nich zatím znát na výsledcích, tak ty kvality mají a určitě bych je nepodceňoval. Pozor si musíme dát i sami na sebe, hrát v klidu svůj hokej a ničím se nenechat strhnout, abychom pak neměli se zápasem ještě problémy.

Hodně hráčů z Karviné působilo ještě loni v Orlové, oba týmy se tak dobře znají. Bude to těžké utkání?

Řekl bych, že nás po Kopřivnici čeká momentálně druhý nejtěžší soupeř, i když to tak bodově nevypadá. Bude to náročné utkání a moc se na něj těšíme.

Vy jste dal v Rožnově dvě branky, oproti loňské sezoně se ale tolik neprosazujete. Čím to?

Loni jsem měl start taky pomalejší, ale naproti tomu, loni jsem dostával více času na ledě, letos tomu tak není, jsou tady zkušení borci, kteří dostávají více příležitostí a jiní na svou příležitost čekáme. Hlavní je že vyhráváme jako tým a jdeme za jediným cílem. (úsměv)

Věříte, že právě tyto góly by vám mohly pomoct?

Určitě ano. Přišly v pravý čas, moc zápasů do konce základní části nechybí, je třeba se pomalu rozstřelovat a pak přijde ta nejdůležitější část sezony, ve které věřím, že přijde má chvíle. (usměje se)

Na co byste nalákal diváky na nedělní derby?

Kdy naposledy hrála Orlová s Karvinou doma, kde jinde po dlouhé době v derby se můžou fanoušci nejvíce ukázat, doposud máme nejlepší fanoušky v lize a věřím, že v neděli jich budou plné ochozy, my jim za to slibujeme dobrý hokej se vším všudy. Přijďte nám držet palce a hnát nás dopředu. Jinak jim chci poděkovat za každý zatím odehraný zápas, jsou skvělí a jsou hodně slyšet, to potěší!