Velké derby je tady! V neděli hrajeme s Karvinou

Petr Sobol, 15.12.2012 Neděle je den, který spousta orlovských fanoušků už napjatě očekává. Na náš led zamíří regionální rival z Karviné. A tak je před námi velké derby, které určitě nabídne skvělé hokejové představení a také pořádně vyhrocený zápas.

Tento článek patří k zápasu ORL - KAR 6:8
Pamatujete si ještě na situaci z před dvou let, kdy na náš led přijeli hokejisté z Havířova? Hrálo se velké a vyhrocené derby, které sledovaly zaplněné stadiony jak u nás, tak v Havířově. A nyní už celá Orlová vyhlíží další velký zápas – na náš led míří obrovský rival z Karviné. A dá se čekat další velké představení.

Oba soupeři už se letos jednou potkali. V rámci druhého kola vyjeli Orli na led Karviné, kde je podpořila hodně početná skupina orlovských fanoušků. V Karviné se hrál dlouho vyrovnaný zápas, který v úvodu provázela i nervozita. Skóre otevřel Galgonek, ve druhé třetině ale vyrovnal Malík a zápas tak dostal nový náboj. V závěru prostřední části se ale trefil Szajter, ve třetí třetině pak orlovský tým přidal další tři branky a nakonec si odvezl tři body za výhru 5:2.

Už tento zápas byl hodně vyhrocený. Nejen, že šlo o derby dvou znepřátelených táborů, narazily na sebe také týmy, které se vzájemně velmi dobře znají. V loňské sezoně v Orlové hrála řada opor, které nyní táhnou Karvinou – Opravil, Hublík, Malík, Volf, Wróbel a další.

Nyní se schyluje k odvetě. Orli do zápasu vstupují z pozice suverénního ligového lídra, který dosud nepoznal hořkost porážky. Po 11 kolech má Orlová v čele náskok už osmi bodů. To Karviná je na tom jinak. Tým trenéra Malíka je sice silně poskládaný, ve své obnovené premiéře v krajském přeboru si ale nepočíná tak, jak by si představoval. Karviná dosud nasbírala jen 11 bodů a v tabulce je třetí od konce.

Když už se zdálo, že hokejisté SK začínají vítěznou vlnu a porazili doma Studénku a venku Bohumín, přišly domácí porážky s Novým Jičínem a Kopřivnicí. V karvinském týmu nejvíce bodů sbírají Foltyn, Opravil a Hublík, kteří na svém kontě mají po patnácti kanadských bodech.

To v orlovském dresu jsou nejproduktivnější Studený (9+10), Galgonek (7+6), Szajter (3+10) nebo Urbánek, který sice na gól stále čeká, asistencí už ale nasbíral 13. Nyní ale jdou všechna čísla stranou. Je před námi velké derby, kde se bude hrát o hodně. Obě strany už se na zápas hodně těší a čekají napínavou bitvu plnou branek, soubojů a napětí.

Souboj Orlové s Karvinou startuje v neděli v 17 hodin. A připraven pro Vás bude také zpravodaj, který pro Vás připravil tipy našich hráčů na výsledek i další zajímavé informace.