Marek Matějíček: „Věřím, že po zápase s Bohumínem oslavíme titul.“

Petr Sobol, 23.01.2013 V nedělním utkání s Rožnovem B otevřel skóre už v první minutě. Ostatně, to se Marku MATĚJÍČKOVI povedlo letos už podruhé a pokaždé v takovém případě Orlová nastřílela svému soupeři deset branek. Slabšího soupeře už ale mají Orli za sebou, nyní je čekají dvě těžké překážky – Studénka a Bohumín. Zejména hokejisté Studénky hrají ve velké formě a v neděli budou našemu týmu velkým soupeřem. Jak ale mladý orlovský útočník říká, domácí udělají vše pro vítězství, vítězství v základní části krajského přeboru už je blízko a orlovští hokejisté mají vše ve svých rukách.

Tento článek patří k zápasu ORL - RZB 10:3
Rožnov jste jednoznačně přejeli a nakonec dali i deset gólů. Dá se říct, že to byl nejslabší tým, na který jste letos narazili?

No, neřekl bych, že nejslabší, každý soupeř si zaslouží respekt. Samozřejmě, že po zápase vše vypadá mnohem jednodušší. Důležité je, že nám vyšel začátek utkání, protože pak jsme mohli hrát ve větší pohodě a soupeře jsme k ničemu nepustili.

Nyní vás naopak čekají zápasy se Studénkou a Bohumínem. A to bude už o něčem jiném. S čím do těchto soubojů půjdete?

Do každého zápasu půjdeme vždy stejně, jednoznačně potvrdit roli favorita a vyhrát. Samozřejmě, že to bude mnohem těžší, než proti soupeřům z konce tabulky, ale pokud chceme postoupit do 2. ligy, musíme porazit všechny. Věřím, že po zápase s Bohumínem budeme slavit titul pro vítěze základní části.

Studénka je ve formě, porazila Kopřivnici, čímž pomohla i vám. Čeká vás těžký zápas?

Ano, čeká, ani ve Studénce to nebylo lehké, a nyní to vypadá, že mají formu. Myslím si, že zvláště proti nám se chce každý vytáhnout a tudíž nás bude čekat hodně bojovný hokej, rozhodnout muže každá malá chyba. Ale jsme odhodláni udělat vše pro vítězství a já věřím v dobrý výsledek.

Pět kol před koncem vedete ligu o osm bodů, tři ze čtyř zápasů hrajete doma. Teď už byste to neměli pustit, souhlasíte?

Samozřejmě, souhlasím. Celý tým je plný velmi zkušených hráčů a vše je nyní na naší straně. Je skvělé, že vše máme ve vlastních rukou. Důležité však není jen vyhrát ligu, to jsem již zažil v loňské sezoně, kdy jsme bojovali o postup do juniorské extraligy. Celý rok jsme dřeli, vyhráli ligu, play-off a v baráži to prostě nevyšlo. Věřím, že s Orlovou to dotáhneme do vítězného konce a všem věrným fanouškům vybojujeme vytouženou 2. ligu. Zaslouží si to.

Vy sám jste v nedělním zápase otevřel skóre po pár vteřinách hry. Dal jste někdy tak rychlý gól?

Tak určitě pár gólu už jsem v první minutě stihl dát. A jsem moc rád, že se to povedlo i v tomto utkání. Velikou zásluhu na tom má Tomáš Urbánek, který mě poslal mezi dva beky, kterým se mi podařilo ujet, a gólmanovi jsem to dal mezi nohy. V podstatě úplně stejný gól jsem dal Novému Jičínu, kdy jsem skóroval taky hned v prvním střídání. Která to byla vteřina nevím, ale každý gól je vždy zásluhou celé lajny a je úplně jedno, kdo ho dá. Rychlejší gól jsem dal v extraligovém dorostu, tam mi to spadlo hned po pár vteřinách hry, ale bylo to spíše velké štěstí.

Na ledě dostáváte hodně příležitostí, hrajete v elitní formaci se Studeným a Greplem. Jak se po jejich boku cítíte?

Za příležitost bych rád poděkoval trenérovi, samozřejmě, že hrát po boku tak zkušených hráčů mě posouvá mnohem dál. Neopomíjel bych ani dvojici beků, i Urby s Filipem Štefankou dávají této lajně velkou jistotu. Vážím si toho, že mou první sezonu v mužích můžu hrát po boku tak zkušených hráčů, kteří hráli i ve vyšších soutěžích.

Ano, zejména Studený je zkušeným hráčem, kapitánem týmu a velkým srdcařem. Pomáhá vám, že vedle něj na ledě trávíte tolik času?

Venca je opravdu velký srdcař a i z jeho reakcí je vidět, že mu jde o každé střídání. Vše dohrává, maká, chce nás všechny strhnout k dobrým výkonům, i když už třeba vedeme o 5 gólů. Chce, ať se hraje na 100%. Za druhou lajnu jsem moc rád a doufám, že i kluci to vidí stejně. Každé střídání mi dodává více zkušeností, které se mi budou určitě v budoucnu hodit.

A jak jste se svými výkony v sezoně spokojen?

No pár bodu už mám, ale sám od sebe jsem čekal ještě víc. Věřím, že ty nejdůležitější branky ještě přijdou a svým dobrým výkonem pomůžu Orlové k vytouženému postupu do 2. ligy. Jak už jsem řekl, osobně pro to udělám vše.