Olejáři se mohou po duelu s Opavou dostat do čela

Petr Sobol, 01.10.2010 Orlová - Velmi důležitý zápas čeká orlovské hokejisty v sobotní podvečer. Do Plus Oil Areny mají namířeno hokejisté Opavy, kteří letos body příliš nerozdávají. Olejáři jsou však na tom ještě o něco lépe, a pokud potvrdí domácí suverenitu, mohou se dostat do čela tabulky.

Tento článek patří k zápasu ORL - OPA 1:3

Svěřenci Aleše Flašara ale tento osud nemají jen ve svých rukách. Orli jsou zatím na třetím místě tabulky, na vedoucí duo Šumperk – Prostějov ztrácí po dvou bodech. Výhodu Orlové je však i zápas k dobru. Draci ze Šumperka hrají svůj duel s Frýdkem – Místkem až v neděli, Jestřábi z Prostějova míří na půdu Hodonína, který se chce dostat z krize se staronovým trenérem Svatoplukem Číhalem. Pokud se mu premiéra vyvede a Orlová současně nezaváhá s Opavou, minimálně do neděle se usadí na samotné špici tabulky.

K tomu je ale potřeba zvládnout nelehký úkol – zastavit opavskou jízdu. Slezan do soutěže sice vstoupil vysokou výhrou s Frýdkem - Místkem, poté se ale zadrhl a dva zápasy v řadě prohrál. Následující čtyři duely ale už byly plně v režii svěřenců trenéra Karla Suchánka, kteří v úterním kole dokonce na domácím ledě přehráli Zubry z Přerova – jediné přemožitele Orlové v letošní sezoně.

Už to samo o sobě svědčí formou, v jaké se Slezan nyní nachází. Před sezonou v Opavě řešili otázku na brankářském postu. Chvíli to vypadalo, že by ji mohl vyřešit Martin Vojtek, ten ale nakonec zůstal v extraligovém Třinci. A tak padla volba na Davida Iláše, který zatím předčil očekávání všech a právě on je oporou, která drží Slezan v tabulce jen o skóre za našimi hokejisty. Opava má sice zápas k dobru, ale kdyby se ji na našem ledě podařilo uspět, dostala by se v tabulce právě před Olejáře.

Mezi největší tahouny Opavy doposud patří Tomáš Grofek, který vede kanadské bodování týmu a byl to právě on, kdo pět minut před koncem duelu s Přerovem rozhodl o opavské výhře 4:3. Pozor si orlovská obrana musí dát také na kanonýry Kociána a Měcha, kteří dali v sedmi zápasech šest branek. Defenzivní řady zase dirigují Tichý s Bednárkem, kterému však po sobotním duelu končí hostování z Krnova a jeho budoucnost v Opavě je nejistá.

I když opavský celek přijíždí do Plus Oil Areny naladěný na vítězné vlně, favoritem zůstávají domácí borci. Flašarovi svěřenci úspěšně zvládli středeční boj na Lapači a body určitě budou chtít potvrdit i doma. Domácí stánek se zatím stává nedobytnou tvrzí, Orli zde ze tří zápasů vytěžili devět bodů. A všichni věříme, že nejinak tomu bude i po sobotní horké bitvě se Slezany z Opavy.

V domácím týmu jsou stále jako k neudržení kanonýři Marek Ivan a Radim Valchař. Oba ve Vsetíně jen potvrdili skvělou formu a každý si připsal po dalším zásahu. Jejich bilance? Šest zápasů – osm branek, Ivan k tomu přidal ještě další tři asistence a drží se v čele kanadského bodování. Jeho mladší útočný parťák má kanadských bodů devět. Z obránců je na tom zase nejlépe velezkušený Miroslav Javín. Na Lapači byli poprvé na soupisce také nadějní junioři Michal Novák a Tomáš Malík. Naopak mimo byla čerstvá ofenzivní posila Luboš Zetík. Uvidíme, kdo z nich nastoupí proti Slezanům. Jedno je jisté, v dresu Olejářů neuvidíme zkušeného forvarda Petra Rozuma. Ten po zranění třísel zvolil radši variantu hostování ve Frýdku – Místku, kde má jistotu, že zase nabere herní praxi.

Zápas startuje v 17:00 hodin a všichni jste samozřejmě srdečně zváni. Pomozte vytvořit domácím borcům co nejlepší atmosféru a dožeňte je svým povzbuzováním do čela tabulky.

Vsaďte si na zápas Orlová - Opava u bwin.com. Vítězství domácích má kurz 1.5, remíza 4.45 a výhra hostí 4.25.