Petr Grygar: Být vyhlášen nejlepším hráčem je pěkné, ale výhra potěší víc

Tomáš Salamon, 04.10.2010 V sobotním duelu dřeli všichni hráči. Vždy se však na ledě najde pár jedinců, kteří do hry dávají ještě mnohem víc než své fyzické síly. Jedním z nich je i Petr Grygar, který byl nakonec zvolen nejlepším hráčem utkání.

Tento článek patří k zápasu ORL - OPA 1:3

Opava je vašim prvním přemožitelem na domácím ledě. Co bylo hlavní příčinou jejich úspěchu?

Opava hrála ze zajištěné obrany. Snažili se hrát na brejky, což se jim nakonec vyplatilo. A také naše nemohoucnost dát gól.

Jak byste zhodnotil gólové situace hostí?

První 2 góly padly po našich chybách - ten první, kdy jsme nevyhodili puk z pásma a druhý padl z přečíslení 2 na 1. Ten třetí byl v powerplay, to už je vabank.

Celý zápas bylo na ledě vidět, jak moc se snažíte. Byl jste dokonce vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Jaký je to pocit?

Určitě to potěší, ale vždy je lepší pocit, když se vyhraje.

Co jste si řekli po zápase v kabině a jak na výsledek reagoval trenér Flašar?

Trenér z toho nedělal velkou vědu. Řekli jsme si, že to musíme hodit za hlavu a jít dál. Připravíme se na další zápas a pokusíme se získat 3 body.

Poslední roky jste byl v Orlové zvyklý hrát s Kubou Duškem a Danem Kraftem. Jak si nyní rozumíte na ledě s novými spoluhráči?

Tak určitě je to změna. S klukama jsme o sobě věděli, vyhověli si a byli na sebe zvyklí. S Valchym(Radim Valchař, pozn.red.) a Holuškou(Michal Holuša, pozn.red.) se teprve sehráváme, ale věřím, že to bude jenom lepší.

Jak vidíte šance našeho týmu v příštím zápase?

Břeclav je nevyzpytatelný soupeř a co si pamatuji, tak na jejich ledě se nám moc nedaří. Ale věřím, že to protrhneme a urveme všechny body.