Prolomíme domácí neporazitelnost Lvů z Břeclavi?

Petr Sobol, 08.10.2010 Týden uplynul jako voda a všichni hokejoví fanoušci už se zase chystají na zimní stadiony. Ti Orlovští to však mají pořádně daleko. Vydají se na druhou nejdelší trasu, kterou během sezony absolvují – do Břeclavi. Domácí Lvi jsou šestí, tak vysoko v tabulce nebyli tři roky. Navíc letos drží domácí neporazitelnost. Toho se však Olejáři nezaleknou a na půdu Břeclavi pojedou pro tři body.

Tento článek patří k zápasu BRE - ORL 3:2

Orlovští hokejisté mají co napravovat. Možná je ještě dneska ve snech straší opavský gólman David Iláš, který minulou sobotu na ledě Plus Oil Arény doslova čaroval a připravil tak Orlové první domácí porážku. To hráči Břeclavi letos poprvé zabrali na venkovním ledě a z horké přerovské půdy odjeli poraženi až po samostatných nájezdech.

Lvi z jižní Moravy v posledních letech nepatřili k favoritům ligy. Orli si na nich však hned několikrát vylámali zuby. Loňská bilance byla naprosto vyrovnaná, každý celek doma jednou vyhrál a jednou také prohrál. Svěřenci trenéra Pavla Nohela letos zachytili vstup do sezony a drží se na šestém místě. Takovýmto úspěchem se Lvi nemohli pyšnit tři roky.

Olejáři budou pátým celkem, který se pokusí pokořit břeclavský led. S prázdnou však zatím odjely týmy Techniky Brna, Uherské Hradiště či posledně Hodonína. Hráči Havířova padli v samostatných nájezdech. Břeclav zatím spoléhá na kanonýra Erika Nováka, který k pěti zásahům přidal čtyři asistence. Za ním je v produktivitě Štěpán Hrůza, který se pyšní bilancí 3+3. V dresu Olejářů to i nadále pálí Marku Ivanovi, který se stal jediným střelcem i proti Opavě, kdy zaznamenal už devátou branku. O jeden zásah do černého méně má Radim Valchař. Mezi ně se s desíti kanadskými body vklínil kapitán Miroslav Javín.

I z těchto čísel plyne, že favority budou hráči Orlové. Výběr Aleše Flašara letos zaváhal dvakrát. Po prohře v Přerově přišla také domácí porážka s Opavou. Týden je však dlouhá doba a za tu se Olejáři určitě na nepříjemného soupeře připraví. Všichni jsou zvědavi na novou posilu, kterou je zkušený forvard David Mikšan, který přišel na hostování z Olomouce. Naopak kádr opustil Luboš Zetík, který během jednoho zápasu nezaujal a zkusí štěstí jinde. A jak prezident orlovského hokeje Vítězslav Víteček upozornil, v týmu ještě ke změnám dojde.

Orlovská sestava žádné zranění nehlásí. Domácí Břeclav, která disponuje nejmladším kádrem v lize, postrádá obránce Michala Rajnohu. Kdyby Lvi uspěli, dotáhnou se v tabulce bodově na orlovský celek. Věříme však, že tento scénář Olejáři nedopustí a že v sobotu od 17:00 udělají vše pro to, aby i po víkendu byli minimálně na současné čtvrté pozici.

Vsaďte si na to, jak zápas v Břeclavi dopadne u bwin.com. Na domácí Lvi z Břeclavi je vypsán kurz 2.7, na remízu je kurz 4.25 a pokud věříte Olejářům, jejich výhra je oceněna kurzem 1.9.