Patrik Flašar: Dvě prohry nás do kolen nesrazí

Petr Sobol, 10.10.2010 Po skvělém rozjezdu sezony orlovští hokejisté dvakrát po sobě zadrhli. V sobotní podvečer padli po napínavém duelu na ledě Břeclavi, když inkasovali necelé dvě minuty před koncem a možná právem se v samém závěru hněvali i na sudího. Nejen o tom, ale také, že dvě prohry Olejáře jen tak nepoloží, se rozpovídala letní posila zadních řad – Patrik Flašar.

Tento článek patří k zápasu BRE - ORL 3:2

O výsledku se rozhodlo necelé dvě minuty před koncem. Jak moc porážka bolí?

Porážka určitě bolí. Myslím si, že dvě třetiny utkání jsme byli lepším týmem na hřišti, ale hold je to sport a takové prohry k tomu patří. Nezbývá nám nic, než to hodit za hlavu a v dalším utkání doma naplno bodovat.

Nemysleli jste v závěru už na prodloužení?

Já myslím, že jsme v hlavách prodloužení neměli. Měli jsme více ze hry a věřili, že utkání vyhrajeme. Nakonec to ale bohužel dopadlo opačně.

Jak vůbec rozhodující branka padla? Kde se takovou chvíli před koncem stala chyba?

Byli jsme v tlaku, chtěli jsme utkání vyhrát a odvézt si tři body, takže se trošku zapomnělo na zadní vrátka. Hráč Břeclavi se dostal do samostatného úniku a i když ho Šafa vychytal a puk měl ve výstroji, tak rozhodčí nepřerušil hru a kotouč nějak doskákal do brány. Prostě smolná branka.

Naopak vám sporná branka uznána nebyla…

Netuším co k tomu říct. Branka asi nebyla uznána právem, ale podobnou situaci, jen na druhé straně, rozhodčí posoudil jako gólovou. Opravdu jsem se dnes nad některými výroky musel pozastavit.

Břeclav jela dvakrát trestné střílení. To se jen tak nestává…

K tomu je těžké něco říct. Hlavně druhé trestné střílení bylo pro mě nepochopitelné, já jsem ale nerozuměl více věcem, které se na ledě udály.

Myslíte si, že vás rozhodčí poškodil?

Nemůžeme se vymlouvat na rozhodčí, měli jsme dostatek šancí, abychom utkání vyhráli. Závěr byl ale hodně emotivní a některé věci byli nebo nebyli posouzené zvláštně.

V zápase jste se ujali vedení. Proč si myslíte, že jste jej nakonec prohráli?

Do utkání lépe vstoupil soupeř, my jsme byli po dlouhé cestě přece jen trošku ztuhlí. Od desáté minuty jsme začali nutit soupeři naši hru, začali bruslit a řekl bych, že jsme měli na vrh po většinu utkání. Ale nepodařilo se nám z šancí, které jsme si vytvořili, vstřelit góly. To byl asi ten důvod, proč dnes neodvážíme ani bod.

Vy sám jste měl za stavu 1:0 v polovině zápasu velkou šanci. Myslíte, že kdybyste dal, probíhalo by utkání jinak?

Já těch šancí měl dneska víc. Kdybych využil alespoň jednu z nich, tak by se mohlo utkání vyvíjet jinak. O to více mě prohra mrzí, tolik šancí v jednom zápase jsem opravdu dlouho neměl.

Orlovský celek je zatím hodně produktivní, dostává ale také hodně branek. Kde vy, coby obránce, vidíte chybu?

Nevím. Hodně branek jsme dostávali v prvních kolech. Myslím, že to bylo způsobeno i tím, že se tým sehrával. V posledních utkáních jsme hru dozadu určitě zlepšili, spíš nám to tam přestalo padat.

Po skvělém začátku teď přišly dvě porážky. Může vás to do dalších zápasů nějak rozhodit?

Myslím, že tým je natolik silný, že nás dvě prohry nesrazí do kolen a v dalším kole budeme naplno bodovat.