Před Břeclaví tlak v kabině nebyl, hráli jsme kvalitně, říká Vít Grepl

Petr Sobol, 18.10.2013 Hraje za áčko i béčko. Mladý útočník Vít Grepl využil středeční šance a kvalitně odehrál celý zápas s Břeclaví. Na ledě byl vidět, připsal si i asistenci a na konci se mohl radovat z vítězství. Napravil si tak náladu po zpackaném duelu se Studénkou.

Tento článek patří k zápasu ORL - BRE 3:1
Prohráli jsme tři zápasy v řadě, potřebovali jste zabrat. Byli jste pod tlakem?

To je pravda, extra velký tlak kvůli těmto prohrám jsem ale v šatně nezaznamenal, protože jsme tyhle zápasy odehráli kvalitně. K zisku bodů nám mnohdy chybělo i trochu štěstí.

Zatímco v minulých zápasech jste inkasovali jako první vy, nyní jste dali první gól. Bylo to hodně důležité?

Vždycky je samozřejmě lepší, když vstřelíme první gól my, o to víc to pro nás bylo důležité v zápase s Břeclaví, který jsme potřebovali vyhrát.

Celý zápas jste byli lepší, situaci jste si ale zbytečně zkomplikovali. Báli jste se, aby soupeř nesrovnal?

Velkou část zápasu jsme vedli o dva góly, pak jsme sice udělali chybu, která nás stála snížení stavu, to soupeře znovu postavilo na nohy, ale naštěstí potom Šajty uklidnil všechny na stadionu gólem na 3:1. Soupeř sice ještě zkoušel v posledních minutách s výsledkem něco udělat, ale naštěstí se jim to nepovedlo.

Trenér Česlík mluvil o tom, že musíte hrát ze zabezpečené obrany a čekat na šance. Souhlasíte?

Možná tenhle styl hry není až tak atraktivní pro oko diváka, z důvodu, že není tak útočný a nevytváříme si tolik šancí, což chápu, ale je účinný na hru soupeře.

Z různých důvodů vás bylo málo. Bylo utkání o to náročnější?

Chyběli hráči, kteří umí dát gól, takže to bylo náročnější, ale myslím, že jsme to začátkem utkání vypustili z hlavy a každý se soustředil na svůj výkon na ledě. Zápas jsme dokázali dotáhnout do vítězného konce a to je pro sebevědomí hráčů o to důležitější.

Na druhou stranu, pro vás to bylo i lépe, více jste si zahrál a vaše lajna byla vidět. Jak jste se svými výkony zatím spokojen?

To je pravda, byl jsem rád, že jsem si mohl zahrát celý zápas, byl to můj druhý zápas v sezoně, který jsem odehrál od začátku do konce. Co se týká mého výkonu, to musí posoudit ostatní, ale vždycky je co zlepšovat.

Loni jste patřil mezi opory týmu, letos na šanci musíte čekat. Je to pro vás nepříjemné?

Jsem rád za každou chvíli na ledě. Jak se říká, nejlepší trénink je zápas. Navíc když za áčko v zápase nenastoupím, tak je pro mě určitě dobré jít hrát za béčko a pomoct jim.

Hrajete za áčko i B tým. Je to hodně náročné? Béčko teď dostalo výprask od Studénky. Co se stalo?

To byl strašný zápas. Nevím, co se stalo, ale nevyšlo nic, co bychom chtěli, sám jsem měl několik šancí a gól jsem nedal. Dělali jsme hodně chyb, málo bruslili, nebyli jsme důrazní v soubojích a tohle všechno soupeř využil ve svůj prospěch. Doufám, že už se to nebude opakovat.

Co je pro vás prioritou?

Prioritou je pro mě A tým, ale protože nastupuji za oba týmy, tak mi samozřejmě záleží na výsledcích obou mužstev. Ještě v závěru bych chtěl poděkovat divákům za podporu obou našich mužstev. Doufám, že budou stále chodit.