Všechno je jednou poprvé, vrací se k dramatické koncovce Jan Diviš

Petr Sobol, 13.01.2014 Mladý havířovský útočník Jan Diviš, který je v Orlové na střídavé starty, se usadil ve formaci s Jakubem Szajterem a jeho jmenovcem Voznicou. Spolu jim to klape náramně a prakticky při každém střídaná dokážou zamotat obráncům soupeře hlavu. V sobotu to byl právě on, kdo v dramatické koncovce definitivně rozhodl o výhře nad Břeclaví. Předtím ale trnul při akci hostí, kteří ujeli ve dvojnásobném oslabení.

Tento článek patří k zápasu ORL - BRE 4:2
Jakub Voznica už mohl zakončit, nakonec ale našel ještě vás. Čekal jste to?

Vozňa viděl, že jedeme dva a stíhal nás bek. Chtěl to zahrát na jistotu, a proto ho natáhl na sebe a předložil mi gól na zlatém podnose.

Co vám problesklo hlavou, když se břeclavští řítili ve třech v závěru na vaši branku?

Že jsem to snad ještě nikdy v životě neviděl, aby v oslabení 3 proti 5 jeli bránící hráči 3 na 1. Všechno je jednou poprvé.

Jak jste zatím v Orlové spokojený?

Jsem spokojený, po všech stránkách.

Nastupujete ve formaci se Szajterem a Voznicou a prakticky při každém střídání si vytvoříte nějakou šanci. Cítíte se po jejich boku dobře?

Hraje se mi s nimi více než dobře. Mají skvělý pohyb, jsou skvělí do kombinace, ale umí se prosadit i jeden na jednoho. Dodržují to, co si řekneme, že chceme hrát. Jsem rád, že můžu hrát s nimi.

Zatím jste v týmu krátce, přesto, co myslíte, že se změnilo přes vánoční svátky, že to najednou na ledě funguje?

Myslím si, že jsme začali hrát více zodpovědněji. Možná se na naši stranu i přiklonilo trochu štěstíčko, protože v důležitých chvílích nám to tam padá.

Můžete prozradit, jak máte domluvené střídavé starty? Kolik toho ještě v Orlové stihnete odehrát?

Jsem tuto sezónu havířovský hráč se střídavým startem do Orlové. Chtěl bych toho do konce základní části odehrát co nejvíce.

Věříte, že výkony půjdou stále nahoru a vyhnete se baráži?

Myslím si, že hlavní je odlepit se ode dna, což se nám poslední zápasy povedlo. Teď se určitě budeme snažit to udržet a baráž by se nám měla vyhnout.

V Havířově, odkud jste přišel, panuje zápas co zápas parádní atmosféra. Jak se vám hraje v Orlové?

Fanoušci, kteří chodí, jsou podporou, ať jich je 3000 nebo 300. Jsme rádi za každého jednoho z nich. Před domácím publikem se vždy hraje díky fanouškům lépe a za jejich podporu jim patří dík.