Orly čeká další důležitá bitva o šest bodů. Porazí konečně Nový Jičín?

Petr Sobol, 14.01.2014 V roce 2014 jdou výkony orlovských hokejistů konečně nahoru. Ze dvou domácích zápasů vytěžili pět bodů, na ledě silného Přerova se srdnatě rvali až do závěrečné sirény. Odlepili se také od posledního místa a nyní by se rádi posunuli ještě o něco výš.

Tento článek patří k zápasu NJI - ORL 3:2 pr.
V sobotu se na orlovském ledě odehrálo velké drama dvou týmů pohybujících se ve spodních patrech tabulky. Šťastnější byla Orlová, která porazila Břeclav 4:2. Po senzační výhře nad Prostějovem tak svěřenci Daniela Marosze zvládli i druhý domácí zápas v řadě a odpoutali se ode dna, na kterém je s tříbodovou ztrátou Valašské Meziříčí.

Ve středu hraje Orlová na ledě Nového Jičína, tedy soupeře, který byl v obou letošních vzájemných měřeních sil úspěšnější. Novojičínští nejprve vyhráli doma 2:0 a ve 22. kole i v Orlové. Porážku 3:7 máme ještě dobře v paměti.

Je ale třeba dívat se dopředu a věřit, že parta Libora Pavliše potvrdí zlepšení z posledních duelů. Naději dávají i poslední výsledky Nového Jičína, který vede nám velmi dobře známý Aleš Flašar. Jeho svěřenci v roce 2014 prohráli vysoko v Porubě a v sobotu 1:5 v Přerově. Doma ale přehráli po boji 4:3 Hodonín.

Orlovský soupeře je v tabulce 10., s náskokem tří bodů před naším týmem. Ve středu se proto bude hrát opět o šest bodů.