Na derby do Frýdku – Místku pro další body a o šanci dostat se do čela

Petr Sobol, 22.10.2010 Šňůru tří výher v řadě budou Olejáři určitě chtít protáhnout i na ledě Frýdku – Místku. Orlová bude v derby favoritem, ale domácí nedají svou kůži lacino. Zvlášť když našemu celku budou kvůli zranění chybět některé opory, naopak domácí využijí služeb hráčů, kteří ještě v minulé sezoně patřili k oporám Orlové.

Tento článek patří k zápasu FRM - ORL 1:4

Frýdek – Místek v loňské sezoně svými výkony zaujal spíše v negativním smyslu. Defenzivní styl, málo vstřelených branek a ne příliš pohledný hokej, to byly rysy jeho hry. Letos se čekalo zlepšení, avšak dosavadní výsledky tomu moc nenasvědčují. V tabulce týmu patří třetí příčka od konce. Orlová tak pokračuje v sérii soupeřů ze dna tabulky. Po posledním Uničovu a předposlední Technice Brno přichází Frýdek – Místek.

Ten si sice první výhru připsal už ve druhém kole, kdy doma zdolal Břeclav. Na tu další ale musel dlouho čekat. V devátém kole vydoloval tři body na půdě Uherského Hradiště. Od té doby však přišly tři porážky v řadě, ta poslední na ledě Přerova. A pokud se předpoklady naplní, svěřenci trenéra Michala Piskoře by měli naprázdno vyjít i nyní.

Olejáři se drží na vítězné vlně. Po slabším období si připsali tři výhry v řadě. Dostali se v tabulce na druhé místo, a pokud v sobotu uspějí, mohou se minimálně na den dostat do čela tabulky. Vedoucí Šumperk, který má v čele jednobodový náskok, hraje svůj duel s Hodonínem až v neděli.

Proti Technice Brno vychytal Dušan Šafránek své druhé čisté konto v sezoně. Nyní by se měl mít na pozoru především před Janem Koláčkem, který za jedenáct utkání vsítil jedenáct branek, ke kterým přidal čtyři asistence. Dobrou bilanci si drží také Petr Rozum, který u našeho sobotního soupeře hostuje právě z Orlové. Zatím odehrál čtyři zápasy, ve kterých dal jeden gól a na tři nahrál. Oporou zadních řad je zase Martin Mintěl, který ještě v minulém ročníku dělal kapitána Orlové. Nejproduktivnějším bekem Frýdku – Místku je pak Jan Kudláček.

Olejáři se k sobotnímu derby vydávají hned bez několika hráčů. Hegegy a Valchař mají problém s tříslem a minimálně tento duel vynechají. Na marodce je stále Tomis. Středeční duel s Brnem nedohrál Holuša, kterému se udělalo zle. V sobotu by však měl být připraven. I tak jsou ale hokejisté Orlové velkými favority.

V čele kanadského bodování je i nadále Ivan, který v jedenácti duelech zaznamenal jedenáct branek, ke kterým si připsal šest asistencí. Střelecky se i nadále daří Škatulovi se Studeným. V obraně si stále udržuje výbornou výkonnost kapitán Javín, který ve středu zaznamenal už svůj třináctý bod. A ještě jedna zpráva. V orlovských kuloárech se vážně hovoří o dvou velkých posilách. Jejich příchod vypadá hodně reálně, ale stále ještě vše není dořešeno. Uvidíme je už na ledě Frýdku – Místku? Budeme se vás snažit podrobně informovat. Avšak s nimi i bez nich si jedou Olejáři v sobotu pro dvanáctý bod v řadě.

Vsaďte si, jak dopadne dnešní zápas mezi Frýdkem - Místkem a Orlovou u sazkové kanceláře bwin.com. Na domácí FM je kurz 4.6, na remízu je kurz 5, pokud věříte Orlové, vsaďte na kurz 1.4.