Sezóna č. 85 začne těžkým dvojzápasem!

Petr Sobol, Tomáš Salamon, 25.09.2015 Orlovští hokejisté jdou do nové sezony krajského přeboru v roli největšího favorita. Odvážné tvrzení? Ne tak docela. Nakolik jsou jejich ambice na vítězství vážné, o tom napodiv už úvodní dvojzápas s velmi těžkýmu soupeři – v neděli nevyzpytatelný Šternberk na jeho ledě a v pondělí doma s Krnov, který nás potrápil v přípravě.

Oťukávání, sehrávání, ladění, hledání formy a útočných formací, to všechno teď musí jít stranou. Od neděle už se jede na ostro. Orlová nemá zrovna snadný vstup do sezony – dva zápasy ve dvou dnech, to dá hochům z úvodu ročníku pořádně zabrat. Zároveň se ale ukáže, jak na tom Orli po letní přípravě vlastně jsou.

U přípravy chvíli zůstaneme. Svěřenci Daniela Marosze, který se chystá na další sezonu v dvojroli prezidenta klubu a trenéra A týmu, sehráli šest přípravných zápasů. Bilanci v nich měli negativní, první čtyři duely totiž prohráli. Až v posledních dvou utkáních dokázali zvítězit, přehráli druholigový Nový Jičín, který však zdaleka nenastoupil v kompletní sestavě, a tým z Krnova.

Jenže poslední generálka proti soupeři z krajského přeboru nebyla nikterak přesvědčivá. Orli nastoupili do zápasu vlažně a v prvním utkání, ve kterém byli favority, nijak neexcelovali. Zápas skončil 3:3 a rozhodovaly nájezdy, které ve čtvrté sérii rozsekl David Vaštík.

Právě Krnovští budou ve druhém kole soupeřem Orlů. Orlová bude favoritem, oproti závěrečné přípravě ale muset zařadit vyšší rychlostní stupeň. To stejné platí pro nedělní premiéru ve Šternberku, který, stejně jako Orlová, pamatuje i druhou ligu.

Loni Orli skončili druzí za Kopřivnicí, která se přesunula o úroveň výš. Orlová se v sezoně kromě Šternberku a Krnova utká ještě s tradičně nepříjemným Horním Benešovem, béčkem Nového Jičína, Studénkou, Rožnovem a Uničovem. Závěr základní části je naplánován na 5. března následujícího roku.

Krnov v přípravěORL - KRN 4:3sn
KRN - STU 9:1
A jak si Orli povedou? Potvrdí roli největšího favorita? Maroszův kádr sice opustili obránci Michal Novák se Sašou Hegegym, kteří ukončili kariéry, obranné řady ale vyztužil Petr Prokop, kterého si velmi dobře pamatujeme ještě z let druholigových. Společně s Filipem Štefankou, Janem Sznapkou či Petrem Tomisem tvoří velice kvalitní obranné řady, jenž doplní další staronové tváře a mladí borci z okolních klubů.

V útoku by měli znovu vynikat Vít Grepl, Robin Pavlas nebo Jakub Voznica. V přípravě se velmi dařilo také Davidu Vaštíkovi, Patriku Mihalovi nebo navrátilci Michalu Zákuťanskému. Projevit se mohou také někteřé mladíci. Jedničkou mezi třemi tyčemi zůstává René Urbánek, kterému bude krýt záda orlovský odchovanec David Kolář.

Při pohledu na soupisku nemůže mít Orlová jiné než vítězné ambice. K tomu ale bude potřebovat i pověstného šestého hráče, tedy vás, fanoušky. Poprvé můžete naše hochy vidět v akci v neděli v 17 hodin ve Šternberku, doma s Krnovem se představí o den později, v pondělí 28. září, rovněž od 17 hodin. Těšíme se na vás.

Vyhrajte zájezd do Chorvatska!

Pokud budete pravidelně chodit na zápasy mužů a sbírat vstupenky, můžete, tak jako v loňském roce, vyhrát zájezd pro dvě osoby do Chorvatska od společnosti Vítkovice Tours! POZOR! VSTUPENKY, KTERÉ OBDRŽÍ VAŠE DĚTI VE ŠKOLE NEBO ŠKOLCE SE DO SOUTĚŽE NEZAPOČÍTÁVAJÍ. Přijímáme pouze vstupenky zakoupené u nás na pokladně! Více o soutěži ZDE.

Tipovačka

Sledujte náš facebook! Stejně jako loni budeme před jednotlivými zápasy zvěřejňovat soutěžní příspěvky, pod kterými budete moci tipovat výsledky. Nejlepší tipující získá na konci sezóny permanentku, úspěšní tipující na venkovní zápasy naopak obdrží lístky na další domácí utkání zdarma!

Webové stránky soupeřů

Krnov - www.hokejkrnov.cz
Šternberk - nemá funkční internetové stránky.